Sommerferie med stomi

Nu er det jo snart sommerferie tid, og for mig betyder det to uger i Frankrig. På kør-selv camping tur. Så ferien starter med halvanden dag i bil, afbrudt af en hotelovernatning. Da jeg var barn var vi altid på kør-selv ferie i Frankrig. Mor, far og tre søstre pakket i en bil med telt i bagagerummet og campingplads og sydens varme i vente - jeg elskede det, og er ret sikker på jeg også kommer til at elske det i år. Både køreturen, men også campinglivet. Jeg skal afsted med min ene søster, hendes mand, min mor og far og så kommer to af mine veninder ned og hygger med mig nogle dage også - de fravælger dog campingpladsen og finder et hotel i stedet.

[caption id="attachment_379" align="aligncenter" width="314"]
3 søstre i et telt kan næsten kun gå galt jo![/caption]

Jeg har været på sommerferie med stomi før - både badeferie og aktiv ferie. Men det er første gang jeg skal på kør-selv ferie og på camping ferie med stomien. Så hvordan bliver det lige?

Jeg tror ikke der kommer til at være den store forskel. Det der jo bekymrer mange- og nok også mig selv - mest, er det der med at skulle bade og generelt være i badetøj. Det har jeg for længe siden erfaret ikke er noget problem. Det jeg tror jeg godt kan få en udfordring med, er køreturen derned og badeforholdene på campingpladsen.

 

Det med køreturen.. Det der godt kan bekymre mig lidt er, at selen sidder lige henover min stomi. Jeg tror bestemt ikke det bliver noget problem, men bekymringerne omkring første gangs oplevelser med noget, vil nok altid være der. Jeg har været i bil til Berlin, også med stomi. Her var der ingen problemer - så hvorfor skulle der dog være det denne gang bare fordi det er længere vi skal køre. Det heldige ved at vi er i bil er jo, at vi altid bare kan holde ind hvis der skulle opstå problemer eller hvis posen skal tømmes lidt oftere fordi jeg er bekymret for om selen strammer for meget og den derfor går løs. (Det er sket på en tur til Skanderborg - opdagede jeg da vi kom frem til mine forældre i Skanderborg). Jeg skal køre med min søster og svoger. Min søster som selv har crohn og min svoger som efterhånden har lært, at i vores familie er det altså sådan noget man snakker om - der er der ikke så meget filter når det kommer til toiletbesøg, sygdom, stomi eller fistler. Så mon ikke det går, uanset om den går løs, jeg får ondt eller hvad der ellers kan ske på sådan en tur! Det kan jo også være at det bare bliver verdens sjoveste køretur uden problemer over hovedet - det satser jeg på det gør!
Så er der det der med badeforholdene på sådan en campingplads. Nu har jeg aldrig været på lige præcis den her campingplads før, men alle andre campingpladser jeg har været på, der er det aflukkede båse man bader i - hvilket jo sådan set er fint nok. Man har privatliv til at bade, uden det er i et stort fællesbad som i f.eks. en svømmehal eller træningscenter. Der hvor min bekymring kommer ind, er når jeg skal skifte posen. Der skal jeg helst have et bord til at ligge pose til "affald", saks til at klippe til og den nye til klippede pose mens jeg renser huden og gør maven klar til den nye pose kan klistres på. Jeg skal også gerne have et spejl jeg kan se min mave i, så er det lidt lettere at få den sat ordentligt og sikre at der er renset ordentligt hele vejen rundt om stomien. Ofte i sådan nogle kabiner, er der kun et spejl i hovedhøjde og en lille hylde til at ligge tøj, håndklæde osv. på.

Jeg er sikker på jeg nok skal finde en løsning uanset hvordan badeforholdene er - ellers må jeg skifte posen nede i teltet - som er stort nok til at man kan stå oprejst! Jeg har da før stået midt på et hotelværelse og klaret det, så mon ikke det også går. Og hvis mine største bekymringer er hvordan jeg skifter et plaster med en pose på, så må jeg jo nok ærlig talt indrømme, at jeg ikke har det helt store at bekymre mig om.

Så om ikke så længe er det bare på med badedragten og ud i den franske sol. Med fransk rosé i lange baner. Franske croissants til morgenmad. Og til frokost - Fransk baguette lige fra bageren med fransk skinke, store franske bøf tomater og dijon mayonnaise. Det er simpelthen det lækreste. Ja, der skal faktisk ikke mere til at glæde mig når jeg er på ferie - uanset om det er med stomi eller ej! ;)

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer