Risvand, vitaminer og energi

Ikke ligefrem det mest charmerende billede af mig, men sådan er jeg desværre ret tit. Enten sovende eller virkelig træt og energiforladt. Én af grundende til det, er at mine tarme jo enten er ikke-eksisterende eller ret uduelige. Det er tarmen der optager det man spiser og drikker, og dermed også tarmen der optager energien til kroppen. Normalt er det primært tyktarmen, men når man får fjernet tyktarmen som jeg har fået, overtager tyndtarmen denne funktion. Det gider min så åbenbart ikke altid at gøre.

Jeg har længe drukket et shot vitaminer hver morgen - vitaminpiller i flydende form. Min tarm har lettere ved at optage det i flydende form nemlig. Det virker i perioder, men har stadig lange perioder hvor jeg kan mærke at det er begrænset med energien.

En ny ting jeg har læst skulle være fantastisk godt til at give energi, er Kanji Risvand. Så det har jeg tænkt mig at kaste mig ud i. Risvandet laves således:

1 håndfuld ris koges i 2 liter vand med 1 tsk. gurkemeje, 1 tsk. spidskommen og lidt salt. Når risene har kogt i 20 minutter, sies risene fra og det varme vand kan hældes på en termokande og drikkes i løbet af dagen.

Jeg har absolut ingen anelse om det smager godt, om det hjælper eller om det bare er en ny fiks idé en eller anden har fået. Men nu prøver jeg lykken, det skader vel ikke at prøve.

Udover risvandet, kunne det være jeg endnu engang skulle prøvet at kigge på hvordan jeg kan sove bedre om natten - det hjælper nok også på energien. Men mine søvnproblemer kræver vidst et indlæg for sig selv.

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer