Populært på instagram

Den anden dag opdagede jeg noget sjovt noget, da jeg blev ret overrasket over de likes jeg fik på et standard hverdags billede af min hund og min stomi pose. Det var meget tydeligt hvad der klart trækker flest likes på min instagram. Robert! Han er klart mere populær end mig. Måske fordi et billede af en stomipose stikker mere ud af mængden end et billede af en blond pige i en eller anden hverdagssituation gør?

For at tage et eksempel, fik mine 2 sidste billeder af Robert i forhold til et billede af mig på Marienlyst Strandhotel (Som jeg klart kan anbefale alle at prøve) ca. 100 likes mere. Ja ja, det er ikke overvældende med likes generelt, men en ret klar forskel på de 2 slags billeder.

Jeg er så glad og taknemlig for at der efterhånden er en hel del som deler billeder af at de har stomi. Selvfølgelig vil der fortsat være nogle som syntes det er ulækkert at se på, og nogle som ikke mener det er noget man skal dele med alle og enhver, men sådan vil det jo være med alt. Så længe flere og flere er åbne omkring deres stomi eller sygdom, bliver tabuet langsomt nedbrudt bare en my - og det er da kun til at klappe i sine hænder af.

Lige omkring det tidspunkt jeg fik stomi, startede en kampagne op med hashtagget GetYourBellyOut. Organisationen bag hashtagget startede det for at skabe opmærksomhed omkring IBD (Inflammatory Bowel Disease) som dækker over bl.a. Crohns. Det er en britisk frivillig organisation og de opfordrer folk til at smide billeder op med hashtagget uanset om de har stomi, har ar efter stomi eller anden operation eller har en "normal" mave - da IBD nemlig viser sig på så utallige mange måder. Og er man ramt af IDB kæmper man sin helt egen kamp, uanset om den er synlig for andre eller ej.

Kigger man derfor på #GetYourBellyOut finder man over 11.000 billeder af IDB ramte maver. Det er måske ikke ligefrem det mest overvældende og mind-blowing tal for nogle, men jeg syntes altså det er mange opslag for noget der er så tabubelagt som stomi og tarmsygdomme er.

Sp jeg vil, sammen med et utal af andre, fortsætte kampen om at nedbryde tabuet omkring stomi og tarmsygdomme og vil fortsætte med at blande mine hverdagsbilleder med billeder af Robert. I slipper ikke for ham 😉

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer

Lotte
,
Man forstår jo så ikke der overhovedet er nogle der gider at kigge på din instagram. Hverken din stomi eller dig !!!
Katrine
,
Jeg må sige jeg er enig med Lotte man gider ikke se på sådan noget så hvorfor udstille sig selv på den måde. hold det da for dig selv. både din sygdom og stomi kommer ikke andre ved og skal ikke smides i ansigtet på andre
Sarah
,
Årh, hvor er det dog bare nogle triste og ignorante kommentarer.
Sanne - du er SÅ sej og modig - bliv ved med at dele.
Ann
,
Jeg er enig med Sarah! Folk kan jo bare lade være med at læse med her på bloggen. Desuden kan man godt skrive tingene på en pænere måde - sikke en tone!
livetmedcrohns
livetmedcrohns,
Sarah, Ann og Charlotte (Tabulotte) - hvor er I skønne. Tusind tak for opbakningen ❤️
nouw.com/livetmedcrohns
Christina
,
Sanne du er og bliver for sej.
Nogle mennekser burde bare holde fingerne for sig selv og lade værd med at taste.
Tænk før i taster løs. Jeg holder sjælden mine meninger for mig selv, og hvor må jeres arme være for korte og jeres røv klø.
Jeg håber virklig ikke i selv skal blive syge og i skal have hjælp.
Hvis man ikke øsnker at se hvad folk lægger op eller skriver kan man bare gøre to simple ting.
1) lade værd med at følge med
2) lade værd med at kommenter.
Jeg forstår ikke folk som sidder bag skærmen som har en brug for at svine folk til eller kommenter på deres liv.
Folk der tør stå frem har mere verdi i deres liv end folk der har tid til at kommenter negativ på aders.
Jeg er selv født med en kronisk tarmsygdom.
Jeg har stort set hele mit liv levde et liv med sygehuset i mit liv i perioder.
Syndes bestemt nogle skulle tænke over at mange mennesker kan skjule deres sygdom og deri ser normale ud.
Tænk hvis der er din bankdame/mand, dit sted og handle dine dagligvare eller dit barns pædagog,
Du udspørg ikke de personer inde ud siger hej til den og gør dine vandte ting som at handle dine dagligvare, udspørge dit barns pædagog inden du aflever dit barn eller din bankmand / dame inden du søtter dig i stolen.

Hilen. hende som virklig forstår folk med stomi