Når søvnen driller

 

Mit sidste indlæg handlede lidt om energi, og jeg skrev at min søvn nærmest krævede sit eget indlæg.. Det kommer her ;)

Jeg har i flere år haft problemer med at sove ordentligt. Jeg har for det meste ikke de store problemer med at falde i søvn, men når jeg falde i søvn, sover jeg enormt let. Jeg kan sagtens vågne af at jeg får en besked, også selvom min telefon altid er lydløs og uden vibrator. Jeg vågner af det lys der kommer fra skærmen. Så nu ligger min telefon med skærmen mod sengebordet.

Udover at jeg sover let, sover jeg heller ikke særlig længe. Det er blevet bedre på det sidste, men jeg har haft lange perioder hvor jeg vågnede og følte mig udhvilet omkring kl. 3-4 om natten. Nu vågner jeg for det meste 20-30 min. før mit ur ringer, som det gør kl. 6.30. Og det er hver morgen. også i weekenderne. Og det er uanset hvor sent eller tidligt jeg er gået i seng. Det resulterer ofte i at jeg bliver enormt træt i løbet af dagen.

Den periode hvor jeg vågnede ved 3-4 tiden, var jeg ofte rastløs når jeg vågnede. Jeg gjorde derfor noget af det dummeste man nok kan gøre - jeg gik ned og trænede! Det falder man jo ikke ligefrem i søvn af igen.
Jeg prøvede alt for at komme til at sove igen. Jeg snakkede med en venindes mor, som er søvnterapeut. Hun gav en masse gode fif til hvordan jeg skulle lave faste rutiner inden jeg gik i seng, idéer til hvad de rutiner skulle være, og hvad jeg skulle gøre hvis jeg enten ikke kunne falde i søvn eller vågnede midt om natten.

Udover hendes kæmpe hjælp, fik jeg zoneterapi og akupunktur. Jeg sov med en kugledyne, som skulle hjælpe min krop til ikke at være stresset. Jeg fik nogle melatonin-plastre, som skulle hjælpe hjernen med at udskille melatonin som er kroppens naturlige søvnhormon. Det har jeg også fået som piller. Jeg fik også noget magnesium olie jeg skulle smøre på kroppen inden sengetid.

Så alt i alt, har jeg virkelig prøvet meget for at kunne sove ordentligt. Det eneste jeg ikke har prøvet er, at skære kaffen helt fra. Jeg har prøvet med ikke at få noget koffein efter kl. 16 og har prøvet med en begrænsning på 2 kopper kaffe om dagen - begge inden k. 16. Da det heller ikke hjalp, gik jeg tilbage til mine gamle kaffevaner.
Der var dog noget der hjalp. Jeg sov ihvertfald tungere, ikke nødvendigvis længere, men tungere. I og med jeg gjorde alle tingene på én gang, har jeg ingen anelse om hvad det var der hjalp mig til at sove tungere, men på det tidspunkt var jeg egentlig også ligeglad - jeg ville bare kunne sove!

Det har nu ændret sig lidt igen. Jeg sover længere - næsten helt indtil mit ur ringer. Men jeg sover bestemt ikke tungt.

Hvis jeg endelig falder tungt i søvn, så er jeg begyndt ofte at have mareridt. Så slemme mareridt at jeg vågner med hjertebanken og er virkelig bange - uden jeg nødvendigvis helt kan huske hvad det er jeg lige har drømt og hvad der egentlig har gjort mig så bange. Min mor har altid lært mig, at hvis man vågner af et mareridt, skal man bare vende sig om på den anden side og falde i søvn igen - så kommer mareridtet ikke tilbage. Mit problem er bare, at jeg virkelig har svært ved at slippe hvad der nu engang har skræmt mig og bare falde i søvn igen.

Måske jeg skal lære at styre mit tankemylder lidt? Jeg har altid tusinde tanker og bekymringer der flyver rundt i mit hoved, især om aftenen. Jeg vågner tit om natten og er kommet i tanke om et eller andet som jeg lige skal have skrevet ned eller sendt en mail til mig selv omkring.

Én ting har jeg dog lært - jeg bliver liggende i min seng og ligger bare og slapper af, hvis jeg vågner lang tid før mit ur ringer. Indimellem sker det faktisk at jeg falder i søvn igen! Og så har jeg lært at kaffe er og bliver min trofaste ven ;)

 

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer