Kunne min stomi være undgået?

Jeg har for en del tid siden skrevet om hvordan det hele startede i det indlæg her. Der er egentlig meget mere at fortælle om hele det forløb. Som jeg skriver i mit tidligere indlæg, fik jeg konstateret Malaria. Det viste sig jo så ikke at have noget som helst med hverken Malaria eller andre tropesygdomme at gøre.

Alt i alt var jeg ved min egen læge 3 gange og i telefonisk kontakt 2 gange. Jeg var ligeledes på Rigshospitalets afdeling for tropesygdomme, uden at få svar på hvad jeg fejlede. De fleste var enige om at jeg havde stress, men det kunne også bare være en hæmoride og grunden til blodet i min opkast var at jeg havde kastet så meget op at jeg havde fået en rift eller sådan noget. Det kunne jeg godt være tilbøjelig til at tro på, men stress og hæmoride hoppede jeg altså ikke på.

Men det der jo så skete var, at jeg af en vagtlæge langt om længe blev taget alvorligt, og så gik det stærkt. Der gik ikke mange uger fra jeg fik diagnosen Colitis eller Crohn, til at jeg lå med en stomi.

Da jeg blev frisk og nogenlunde klar i hovedet igen til at jeg kunne tage kampen op, gjorde jeg det. Jeg gik til patientklagenævnet og forklarede mit forløb. De tog sig af min sag, indhentede en masse materiale fra mig, fra sygehuset og naturligvis også fra min praktiserende læge som jo var hende jeg klagede over.

Der gik lidt over 12 måneder, og så fik jeg en afgørelse på sagen. Jeg havde fået ret! Jeg fik ret i at jeg var blevet behandlet forkert. At det var en klar og tydelig fejl fra lægens side at de ikke havde sendt mig videre og at det var en klar fejl at jeg havde fået medicin mod Malaria.

Jeg fik desuden af vide, at jeg med den afgørelse kunne gå videre i erstatningsnævnet. Afgørelsen udløste nemlig ingen erstatning, jeg fik bare ret, hvilket var enormt vigtigt for mig i den periode hvor jeg følte mig så dårligt behandlet og slet ikke lyttet til.

Sagen blev taget i erstatningsnævnet og efter flere måneders behandlingstid fik jeg også afgørelsen her - Jeg havde ikke ret til erstatning! Et udvalg af yderst kompetente læger havde vurderet, at uanset hvad ville en stomi have været udfaldet på min sygdom da den var så aggressiv.

Det er ikke fordi pengene gør så meget, det vigtigste for mig var jo sådan set at få ret. Men jeg kan ikke lade være med somme tider at tænke, om det virkelig kan være sandt at jeg uanset hvad havde fået stomi? Jeg mener, der er jo så mange der lever i mange år under medicinsk behandling uden problemer. Men ville jeg egentlig det? Jeg lever jo også uden problemer med min stomi - og slipper endda for det meste også uden medicin. Så var stomi egentlig alligevel ikke det bedste udfald for mig?

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

Synes godt om

Kommentarer

Julie
,
Du er så mega sej (og sød!). Fælger troligt med på bloggen og du må virkelig ikke stoppe med at skrive. Når du en dag får tid og overskud vil jeg så gerne møde dig 😊 Vi har tidligere skrevet om det (har selv colitis) og jeg synes det er rart nogle gange at møde andre i ‘samme båd’. Knus og god dag til dig 😘
livetmedcrohns
livetmedcrohns,
Hej Julie
Ja det må vi da lige finde en dag til, det har vi jo haft aftalt lidt tid efterhånden, så det må vi hellere få gjort noget ved 😊 Det er nemlig altid rart at snakke med nogle der kan sætte sig ind hvordan man lige har det og tænker om det hele. Lad os finde en dag til en kop kaffe og en snak.
Også rigtig god dag til dig
nouw.com/livetmedcrohns
Julie
,
Ja lad os endelig det 😊 Du kan eventuelt skrive til min e-mail, så kan vi finde ud af noget ☀️
Jessica S.
,
Hello,
My name is Jessica and I work for Max Exposure, an online media agency. I am interested in placing a text link on your site.
If you are interested, please let me know and I'll provide you with more details. Hope to hear from you soon.
Jessica S. Account Manager
jessica.sundt@gmail.com