Julefrokost med ungegruppen

Jeg skrev for ikke så længe siden dette gæste indlæg på Lise Sommerlunds blog. I indlægget nævner jeg bl.a. Colitis Crohn foreningens ungegruppe som et af de steder hvor jeg fik rigtig meget støtte.

I går, lørdag, var jeg til julefrokost med den gruppe. Der er nogle af pigerne som er fast inventar til arrangementerne og så er vi nogle som ikke er der til alle arrangementerne, men prøver så vidt muligt. Derfor kører vi tit lige en navnerunde for at præsentere os selv. Navnerunden er lidt anderledes end almindelige navnerunder. For udover vores navn, nævner vi lige diagnose, hvornår vi fik diagnosen og generelt vores forløb. Så snakker stikker gerne af omkring medicin, stomi navne osv. Det er nok i de færreste selskaber, at man over maden lige samtidig sidder og snakker om “det og det giver mig dårlig mave, min stomi siger de og de lyde osv.”, men det er simpelthen så befriende at snakke med nogle som kender til tingene og hvor det er okay at snakke om hvad der til tider kan fylde meget i ens liv.

Vi snakkede ligeledes om hvor meget gruppen havde hjulpet de forskellige piger, netop når man f.eks. sidder som ny opereret med stomi og er lidt nervøs for det hele, eller når man starter på ny medicin.

Hele aftenen er bestemt ikke kun omhandlende sygdom. Der er plads til en masse andet også og snakken går bestemt også løs om alt andet mellem himmel og jord.

Så hvis du er ung og selv er ramt af enten crohn eller Colitis, så tag med til næste arrangement 😉

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer