International Colitis-Crohn uge

Fra 1. til 7. december er det international Colitis-Crohn uge. Derfor fik jeg en mail om at udfylde og poste ovenstående billede med min historie på trods af jeg jo ikke er en af de 1.6 mio. amerikanere der har én af delene. Jeg er dog én af de over 3 mio. ramte i Europa. Udover at der i Europa er over 3 mio. IDB patienter, er Danmark et af de lande i verden hvor IDB er mest hyppigt. Det syntes jeg altså er en ret uhyggelig statistik at være en del af. Det regnes desuden med, at der i Danmark er ca. 35.000 med Colitis og 18.000 med Crohn (Tal fra juni 2017)

Det blev lige lidt praktisk info at starte indlægget på, selvom det slet ikke skulle handle om det.

For at udfylde ovenstående billede, var der forskellige valgmuligheder til de forskellige billeder. Til første billede hvor jeg skriver, at mine symptomer viser sig i min GI Tract (Fordøjelseskanalen), kunne man ellers vælge huden, øjnene eller sine led. Så det fortæller jo lidt om hvor meget det egentlig kan påvirke én at have en tarmsygdom. Det kan være alt lige fra tarmen til øjnene som bliver påvirket af det.

Som det fremgår, har jeg haft diagnosen siden jeg var 24 år - helt præcist sommeren 2014 , lige inden jeg fyldte 25. Siden da har jeg haft 11 operationer, så vidt jeg lige kan huske. Det har været alt lige fra store operationer hvor min tarm blev fjernet til små operationer for at fjerne noget betændelse eller undgå tarmslyng. Udover de 11 operationer, har jeg været i fuld narkose for at blive undersøgt utallige gange - dem har jeg ikke talt med i operationerne.

Og som jeg tidligere har omtalt, så får jeg absolut den bedste støtte fra familie , venner og kæreste.

Grunden til at det helt klart påvirker mig mest på mit arbejde er, at hvis jeg har ondt går det rigtig tit ud over min søvn. Og uden min søvn, går det meget hurtigt ud over min koncentration og min hukommelse. Og i de perioder hvor min tarm ikke gider optage det jeg spiser, så er min energi jo virkelig ikke-eksisterende, det må jeg nok også indrømme påvirker mit arbejde en del.

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Near Valby, København

Synes godt om

Kommentarer

MAJAKASTBERG
MAJAKASTBERG,
Hvor gør det ondt at læse! Jeg lider selv af Crohn, dog slet ikke i så stor grad som dig! Jeg får perioder med kraftige mavesmerter, men heldigvis (7, 9, 13) har jeg sjældent dårlige perioder ❤️
nouw.com/majakastberg
livetmedcrohns
livetmedcrohns,
Det er altid så dejligt at høre at andre med samme sygdom, især når det er "gode" historier som din - Det er jo heldigvis langt fra alle der bliver hårdt ramt eller ender med stomi ❤️
nouw.com/livetmedcrohns
MAJAKASTBERG
MAJAKASTBERG,
Håber det bedste for dig ❤️❤️
nouw.com/majakastberg