Har sygdommen gjort mig stærkere?

Ordsproget siger “what doesn’t kill you make you stronger”. Mange siger ofte, at ting er hårde men de er kommet stærkere ude på den anden side. Men er det også altid sådan? Bliver man virkelig stærkere af hårde perioder?

Når jeg sommetider siger at en periode er hård, får jeg ofte en kommentar tilbage med at jeg er stærk, så jeg skal nok klare det. Det er ikke fordi jeg ikke tror jeg kommer ud på den anden side af perioden, men er det ikke okay at sige noget er hårdt uden det nødvendigvis skal gøre en stærkere? Er det ikke okay at man sommetider ikke er super positiv?


Der er ingen tvivl om at sygdommen har vist mig hvor stærk jeg kan være. Og måske den også rent faktisk har gjort mig stærkere. Måske jeg rent faktisk kan overkomme flere smerter og flere hårde perioder end før jeg blev syg. Men det betyder ikke at jeg kun har hårde perioder eller smerter som gør mig stærkere. Jeg har perioder som ikke gør mig stærkere. Jeg har perioder som simpelthen bare er hårde! De er hårde og jeg har lov til at sige at de er hårde og det er pisse deprimerende. Også uden at skulle rejse mig op og sige at nu er jeg blevet stærkere, og uden det nødvendigvis skal afføde noget positivt. Livet har bare op- og nedture, uanset om du har en kronisk sygdom eller ej.

Og jeg ved godt at det absolut er et skulderklap og en opmuntrende kommentar at sige, at jeg er stærk eller at jeg bliver stærkere af noget, men nogle gange vil jeg altså bare gerne have lov til at have ondt, være træt og have en hård periode uden at jeg skal være stærk.

Og nogle gange føler jeg faktisk, at det stærkeste jeg kan gøre i de hårde perioder, det er at vise at jeg er i en hård periode og droppe facaden. I mine øjne gør det mig stærkere end at have en facade om at alt er godt.

Fordi jeg har haft nogle hårde perioder med sygdommen, betyder det derfor ikke nødvendigvis at jeg er stærkere end så mange andre. Jeg er ret sikker på, at mine hårde perioder har været voldsomt hårde for min familie også. Så måske det faktisk er dem der bliver stærkere af det? Måske det faktisk er min kæreste der bliver endnu stærkere af at skulle håndtere mine hårde perioder og samtidig håndtere sit eget liv, vores hund og vores lejlighed? Måske det faktisk er min familie der bliver endnu stærkere af at skulle smide alt de har i hænderne for at komme på hospitalet til mig, eller gå med bekymringer om mig? Jeg syntes ihvertfald de er stærkere end mig og de kæmper om nogle en kamp for mig.

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

Synes godt om

Kommentarer

Fantasifabrikken,
åh det er ikke lutter lagkage at være kronisk syg. kæmpe krammer
www.fantasifabrikken.dk