Gode nyheder

I går fik jeg et rigtig dejligt opkald fra min kirurg på Hvidovre. Hun havde snakket med en kirurg i Århus, og de er nu klar til at forsøge sig med en stamcelle operation for at hjælpe mig af med min fistel. Men hvad dælen går den der stamcelle operation så egentlig lige ud på?


Den går simpelthen ud på at de tager noget af mit eget fedt, dyrker stamceller i det fedt og sætter dem ind i fistlen, så det forhåbentlig selv arbejder sig igennem fistlen og lukker den. Det er sgu da drøn smart! Problemet er, at normalt kan de putte de her stamceller ind i en fistel som har en start et sted, som regel forbundet til tarmen. Min fistel har ikke en start. Der er simpelthen hul i begge ender og den er ikke som sådan forbundet til noget. Den er bare fyldt med sår og betændelse og gør ondt og er - på godt gammelt jysk - TRÆLS.

Så forsøget med den her operation er, at de skal finde et sted i fistlen de kan fæstne de her stamceller. Det er ikke noget de har gjort med succes endnu, men nu er de trods alt kommet dertil hvor de er villige til at give det et forsøg og hvor de regner med at kunne gøre det.

Næste udfordring er så det der med fedtsugningen de skal lave for at få nogle stamceller. Det er jo ikke fordi de skal tage flere kg fedt, men jeg skal lige have en fedtprocent der gør at de kan suge lidt hist og her på maven. Heldigvis har jeg stadig lidt af min mommy-tummy tilbage, så denne gang bliver det forhåbentlig ikke et projekt om at tage 8-10 kg på, som det var sidst jeg var til undersøgelse for om de kunne lave operationen. Der er heldigvis lidt høj fedtprocent at gøre godt med her..

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer