Crohn og alkohol?

Jeg har på et tidspunkt fået spørgsmålet "Hvorfor drikker du alkohol når du har Crohn" - spørgsmålet kom fra en anden som også har Crohn! Jeg har siden jeg fik spørgsmålet, undret mig meget over det. Jeg har aldrig hørt noget om at man decideret ikke måtte drikke alkohol og alle andre med Crohn jeg har snakket med, har heller ikke hørt noget om det.

Jeg har efterhånden lært hvad alkohol gør ved min krop - har desværre flere gange lært det på den hårde måde! Den virkelig hårde og enormt dumme måde! Én ting er de helt enormt voldsomme tømmermænd jeg får. Mine tømmermænd var slemme før jeg fik Crohn, men nu! Hold nu op altså.. Jeg kan slet ikke beskrive hvor forfærdeligt min krop har det efter en virkelig fuld bytur. Men der hvor jeg har lært det på den virkelig hårde måde, er de gange jeg har drukket lige lidt for meget alkohol og lidt for lidt vand.
Alkohol har den effekt på alle, at den dehydrerer kroppen. Den effekt bliver åbenbart forstærket når man har stomi. Jeg har ihvertfald ramt hospitalet efter et par byturer pga. voldsom dehydrering. Det giver helt enorme smerter at dehydrere på den måde. Smerterne kommer i jag, og er en ubeskrivelig smerte - jeg skriger af smerte når de kommer og klemmer virkelig hårdt i hvad jeg nu lige kan få fat i - om det er sengen eller en hånd tænker jeg ikke så meget over, der bliver bare klemt til!

Det er absolut ikke hver gang jeg drikker, at det sker. Lidt har jeg rent faktisk lært af mine ikke så sjove episoder.. Jeg kan stadig sagtens tage en vild bytur, jeg kan også sagtens tage ud til et par cocktails, drikke nogle øl eller hygge mig over noget lækkert vin eller champagne - jeg skal bare huske at drikke vand til, og så skal jeg være forberedt på dagen efter - jeg kan ikke have planer dagen efter jeg har været ude. Om jeg så har drukket 2 øl eller 10 cocktails. Det giver samme helt igennem voldsomme tømmermænd.
Jeg er virkelig socialt anlagt, og jeg elsker at tage ud - om det så er i et par sneaks på en bodega med øl på flaske, eller om det er i de helt høje hæle, den fine kjole og make-up der kan tage flere timer - jeg elsker begge dele og alt derimellem. Det kommer en sygdom og en stomi ikke til at ændre på - en masse andre ting kan nok ændre mine små weekend eskapader, men ikke stomien eller sygdommen :)

Det er ikke fordi det er hver weekend jeg er ude - langtfra faktisk, men bobler eller cocktails siger jeg sjældent nej tak til. Kold hvidvin, rosévin eller bobler - det er virkelig min svaghed og det smager jo SÅ godt med sådan et glas - eller ti! Og mon ikke der ryger lidt rosé indenbords de næste par uger hvor jeg er i Frankrig? ;)
Så det korte svar til spørgsmålet jeg startede med må være - Fordi jeg sagtens kan og fordi jeg har lyst. :)

 

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

  • Hverdag

Synes godt om

Kommentarer